Quotes #2

Hey! Am o saptamana cam plina si nu am timp sa fac recenzii :(. Totusi, am zis sa va las cateva citate din Colectionarul lui John Fowles. E o carte foarte foarte draguta si interesanta. Acum 1 an sau 2 cred, facusem o obsesie pentru el si am citit cam tot ce aparuse la noi.

Acestea sunt:

–          „E colectionar. De aici provine tot ce este mort in el”

 

–          „Cu toţii dorim lucruri pe care nu le putem obţine. Faptul că acceptăm această situaţie dovedeşte că suntem oameni maturi, inteligenţi. Încercam toţi să luăm din viaţă ce putem. Şi dacă în cea mai mare parte a vieţii n-am avut nimic, ne luăm revanşa atunci când se iveşte ocazia.”

–          „Pentru nu el nu sunt decât un specimen dintr-un rând de fluturi. Când încerc să zburătacesc afară din rând, începe să mă urască. Se presupune că trebuie să fiu moartă, înfiptă în insectar, veşnic aceeaşi, veşnic frumoasă. Ştie că o parte din frumuseţea mea se datorează faptului că sunt vie, dar el moartă mă vrea. Vrea să fiu o moartă vie. (…) Într-o zi mi-a arătat ceea ce numeşte el „sticla de omorât”. Sunt prizonieră în această sticlă. Mă zbat, lovindu-mi aripile de pereţii ei. Dar pot vedea prin ea şi continui să cred că pot să evadez. Încă mai sper. Dar totul nu e decât o iluzie. Un perete rotund de sticlă groasă.” 

O seara frumoasa,

Roxana

7 gânduri despre “Quotes #2

  1. este o carte superba , eu am auzit de ceva timp despre ea , eu ma gandeam initial la colectionarul de istorie o alta opera de arta ….imi plac foarte mlt citatele alese de tine mi-ar face mare placere sa vad recenzia acestei carti in curand:) nu este nimic,am fi absurzi sa judecam faptul ca nu ai avut timp sa postezi;) …cand aproape toti bloggari sunt in situatia ta 😉 printre care ma numar si eu …

  2. Fara absolut nicio legatura cu postarea ta, vreau sa te anunt ca mi-am luat de la biblioteca primul volum din „Alexandru cel Mare” si ca in curand o sa o citesc. Sunt tare curioasa cum e.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s