Castelul din nori s-a sfaramat – Stieg Larsson

11066Castelul_din_nori_s-a_sfaramat._Millennium_3_de_Stieg_Larsson_-_CarturestiCastelul din nori s-a sfaramat este al treilea volum din trilogia Millennium, scrisa de catre Stieg Larsson, si aparuta la editura Trei. Nu ma gandeam ca voi simti un asa gol, dupa terminarea ei. Cel mai tare ma frustreaza faptul ca trebuiau sa fie 10 VOLUME in serie. De ce ai murit Larsson?? De ce?? Si in acest volum actiunea nu se lasa mai prejos fata de celalalte doua. Este intensa si te tine ca pe ace. Au loc deconspirari si asasinate, iar marile puteri decad. Personajele principale trec prin situatii „deosebite” si trebuie sa-si adune toate fortele pentru a putea face fata evenimentelor.

Lisbeth….. dupa toate probele si intamplarile nefericite prin care a trecut in volumul doi, nu stiu cum poate merge mai departe. Ea impresioneaza in continuare prin inteligenta, creativitate, tarie de caracter, forta. Este modelul ce caracterizeaza o femeie puternica. O femeie care, oricat de grele, crunte si suferinde ar fi incercarile la care este supusa, nu va ceda, ci va cauta o cale pentru a razbate. Este tipul care se ridica atunci cand este doborata si din calea careia ai face bine sa….. fugi, deoarece razbunarea ei este nimicitoare.

Mikael….este tipul de barbat influent si dominant. Si in acest volum el va dezvalui secrete de stat si  va demasca persoane cunoscute cu indeletniciri mai putin ortodoxe. Mi-a placut cum a evoluat pe parcursul acestei carti. S-a dovedit a fi un prieten de nadejde pentru Lisbeth, si chiar pentru Erika.

In continuare, modalitatea de scriere a lui Larsson a ramas impecabila. Descrierile sunt nelipsite, bine detaliate, dar in acelasi The-Girl-With-the-Dragon-Tattoo-Rooney-Mara-Noomi-Rapacetimp incitante, cursul evenimentelor are intorsuri si rasturnari, iar viteza cu care acestea se petrec este ametitoare. Cei care l-au mai citit pe Larsson ii cunosc stilul. Cred ca este printre putinii autori la care toate aceste detalii minutios prezentate, nu te plictisesc. Sau cel putin asa este in cazul meu. Dai pagina dupa pagina, fara sa ai idee cat de repede trece timpul.

Am incercat sa aman cat de mult am putut citirea ultimelor pagini. Stiam ca dupa acestea, nu va mai exista un volum 4. Si exact cum banuiam, cand faptul a fost consumat, am ramas cu un gust amar. Am citit epilogul, si parca mai vroiam. Acesta diferaaaa mult fata de finalurile „abrupte” pe care Stieg obisnuia sa le scrie.

CONCLUZIE: Cititi trilogia MILLENNIUM si nu veti regreta!!!! :)) O recomand persoanelor in cautare de thriller, actiune, suspans, mister, toate presarate cu o doza de romantism si umor!!

NOTA: 5/5

Date despre carte:

  • Titlul in romana: Castelul din nori s-a sfaramat
  • Titlul original: Luftslottet som sprängdes
  • Editura: Trei
  • An Aparitie: 2009
  • Nr. pagini: 864
  • Unde o puteti gasi: Editura Trei
Reclame

2 gânduri despre “Castelul din nori s-a sfaramat – Stieg Larsson

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s