Recenzie: Inchizitorul – Mark Allen Smith

inchizitorul-14920935Inchizitorul este romanul de debut al lui Mark Allen Smith, producător şi scenarist de succes. Sursele de inspiraţie pentru această carte au fost două ştiri cu caracter violent, mai exact, torturarea şi uciderea cu bestialitate a unor copii. Smith a găsit în aceste evenimente nefericite, ocazia perfectă pentru crearea unui thriller cu fundamente realiste şi expunerea acestuia unei lumi întregi.

Astfel, a luat naştere Geiger. Torţionar cu experienţă, cu un trecut neclar, cu un caracter greu de doborât, cu o tărie de fier şi motivat de un singur scop: aflarea adevărului. In ultimii ani, Geiger şi-a câştigat existenţa din ‘recuperarea de informaţii’ . Înzestrat cu un talent nativ şi cunoscând cele mai bune mijloace fizice, şi mai ales psihologice de tortură, Geiger era capabil să ducă limitele oricărui om la extrem, la extenuare psihică. Însă tot acest caracter dur, inflexibil, meticulos, este năruit în momentul în care în scenă apare un copilaş, Ezra. Sentimentele paterne ale lui Geiger sunt declanşate, şi în ciuda codului şi a regulilor stricte după care lucra, va face tot posibilul să îl salveze pe Ezra.

Ezra este un baiețel simpatic, neînfricat, și este imposibil să nu îți intre pe sub piele încă de la primele pagini. În jurul lui se va învârti toată acțiunea, și tot el va fi capabil să îl „salveze”, să îl ajute pe și să îl susțină pe Geiger în lupta cu monștrii săi interiori. Informații dureroase vor ieși la lumină, destine vor fi frânte și „afaceri” încheiate.

Chiar dacă romanul lui Mark Smith redă până la cele mai mici detalii scene violente și înfricosătoare, nu este doar o carte despre tortură, ci, atinge și teme sensibile, despre care este greu să vorbești și aduce în prim plan faptul că fără dragoste, familie și prieteni viața nu poate fi trăită la cote maxime.

Finalul a fost surprinzător. Cu toate că am luat în vedere această posibilitate, am sperat până în ultimul moment că ceva se va schimba. Totuși, sunt de părere că Smith a făcut alegerea cea bună, conferind astfel un plus de veridicitate evenimentelor.

Recomand acest carte tuturor iubitorilor de romane polițiste și mister. Are personaje memorabile, acțiune intensă și substraturi dureroase.

Multumesc Editurii Trei pentru ocazia oferita de a citi si recenza aceasta carte!

Date despre carte:

  • Titlul in romana: Inchizitorul
  • Titlul original: The Inquisitor
  • Traducere de: Laurențiu Dulman
  • Editura: Trei
  • An Aparitie: 2012
  • Nr. pagini: 408
  • Unde o puteti gasi: Editura Trei

2 gânduri despre “Recenzie: Inchizitorul – Mark Allen Smith

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s