Top 5 Wednesday #1

books460Top 5 Wednesday este un tag care a circulat atât în blogosfera din străinătate, cât şi pe YouTube. El constă în construirea unui top 5, în fiecare miercuri, bazat pe o temă dinainte stabilită. El a fost creat de un booktuber – gingerreadslainey şi adus în blogosfera din România de Pzzike.

Tema acestei saptamani este: top 5 Accidental Books – adica acele carti peste care am dat intamplator, fara recomandari, pe care le-am citit si le-am iubit.

Cu o intarziere de o zi (ma scuzati, va rog) topul meu este urmatorul:

5. SALEM’S LOT – Stephen King

Este cartea cumparata la reducere. Cartea despre care nu ai nicio idee, dar o achizitionezi oricum pentru ca e ieftina, si are un autor cunoscut. Se pare ca am fost inspirata. Daca doriti o noua viziune asupra vampirilor, daca doriti sa intalniti si fata dura si insetata a acestora, nu ezitati si cititi cartea. Cu Stephen King nu poti da gres!!

4. PRIMA ZI – Marc Levy

Aceasta care mi-a deschis apetitul pentru volumele lui Levy. Am adorat-o de la prima pagina si pana la ultima! Recenzia aici.

3. PLANSUL LUI NIETZSCHE – Irvin D. Yalom

Aceasta este exact tipul de carte pe o imprumuti de la biblioteca, deoarece te atrage ceva la ea: coperta, titlul sau descrierea. Nu esti informat despre ea, nu ai citit o recenzie inainte, si totusi, ceva anume te indeamna sa o iei. In cazul meu, titlul a fost factorul determinant, mai exact numele lui Nietzsche. Recenzia aici.

2. COLECTIONARUL – John Fowles

John Fowles este unul dintre autorii mei de suflet, pe care il recomand oricand, oricui. Operele sale contin dragoste, mister, suspans, fantezie. Colectionarul m-a atras datorita copertii si descrierii. Fowles ne prezinta felul in care lumea este perceputa de catre un inadaptat.  In lumea lui Caliban (protagonistul nostru), tot ceea ce este frumos, trebuie colectat si pus la pastrare. Numai in acest fel frumusetea poate fi mentinuta pentru totdeauna. Recenzia aici.

1. DUNE – Frank Herbert

Acum cativa ani, aveam o perioada in care citeam foarte mult SF. L-am citit intens pe Philip K. Dick si A. Clarke. Cu trecerea timpului, dragostea mea pentru SF a mai palit. Insa, seria DUNE (sau cel putin volumele 1-3) va ocupa mereu un loc special si as reciti-o oricand. De dragul vremurile trecute, am fost la biblioteca si mi-am luat ceva carti de Asimov: Fundatia si Eu, Robotul.

Care este topul vostru?

O seara frumoasa!

old books

Un gând despre “Top 5 Wednesday #1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s